Makeup trenderna AW17

Metalliska läppar och en makeup som är nästintill gränslös. Låt färgerna flöda och skapa sminkningen som ger en dig en helrätt make som varar hela hösten och vintern! Glamma visar dig trenderna som gäller AW17.

 

Basen
Hösten 2017 ser vi en mer naturligare, genomarbetad bas som lägger grunden för hela finishen. Det är här du ska lägga mest tid när du påbörjar din sminkning. Tänk naturligt och fräscht som ska framhäva dina drag. Satsa gärna på en mjukare contouring med en nättare känsla, men som ändå markerar och framhäver. Huden ska stråla och här med känsla av en glowig lyster som gör den rätta looken.
 

make-naturligt-glow.pngNaturlig makeup som bas

Vågad blick med starka kontraster
Säsongens absolut trendigaste färger är rött och blått. Sätt krut på ögonen om du har en sparsam bas. Ögonen ska synas och markeras med färg. Våga sticka ut och satsa gärna på metalliska nyanser och glitter i mer fuktiga konsistenser, tänk läppglans.
 

makeup-blått-rött.jpgBlått och rött är höstens trendigaste nyanser

Läppar
Det är inte bara på ögonen du kan gå lös med metalliskt, vi ser även väldigt mycket metallic och kromimitation på läppar i höst. För dig som vill hålla det mer dämpat är dova röda nyanser alltid en snygg klassiker till hösten, och en följetång av vårens trendigaste nyans.
 

läppar.jpgMetalliska läppar

Bryn
Precis som basen går brynen mot en naturligare trend. Helrätt just nu är naturliga, lite buskiga bryn. Vill man vara lite djärvare bör man satsa på ögonbrynstrenden ”wavy brows” . Det innebär att man sminkar sina bryn i form av vågor. Trenden är superhet just nu och vi väntar med spänning över att se fler vågiga bryn ute på gatan. Har du mindre bryn kan du med fördel markera med ögonbrynskit och pennor för att skapa en illusion av tätare bryn som inte har den "perfekta böjen".

bryn.pngBreda ögonbryn markerar ditt ansikte

Eyeliner
Eyeliner som starkt har hängt med i några säsonger nu, når även den en ny nivå. Nu gäller grafiska linjer, hårda skarpa linjer i kreativa kreaktioner. Lek med eyelinern och skapa vilken kontur du önskar! Denna säsongen finns inga gränser med din eyeliner. Förvåna och våga är nyckelordet om du ska vara rätt ute i höst. En stortrend är att göra linjen vågig längs fransroten precis som vid brynen ska finishen inte vara spikrak, utan vågig och mjuk.
 

eyeliner.jpgLek med din kreativitet när du målar dina ögon