Sminkprodukterna för den perfekta selfien

Alla har vi stått där framför mobilkameran, försökt fånga det optimala ljuset, hitta den rätta vinkeln, framhäva det bästa av oss själva och ta den där perfekta selfien.
Det är inte alltid lätt att få till det, och visst kan du väl känna igen dig i att det ibland krävs ett par, eller 50 försök för att få bilden, så som du vill ha den.  

Ljuset, läget, och bakgrunden kan hjälpa till att få bilden att bli bra, men har du även det rätta sminket, kan du ta bilden ifrån bra till bäst.

Vi ger dig dem bästa sminktipsen för den perfekta selfien!
 

1. Framhäv dina bästa drag och förtydliga dina naturliga skuggor.
Med en contouringpalett som har alla färger kan du lätt skulpera ditt ansikte. (Se även våran tidigare contouringartikel och video för inspiration om hur du lägger färgerna rätt)

DSCF2623_2.jpgPaletten som har allt för att framhäva och förminska

2. Visst gillar vi glow, men vi vill glänsa på rätt ställen! På bild är det lätt att man ser svettig ut snarare än härligt lystrig. Därför är det ett bra tips att matta ner dem partier där du inte vill se blank ut, t ex. pannan och eventuellt precis under ögonen. Mattar inte din foundation tillräckligt är puder din bästa vän. Välj ett transparent puder som passar året om, vi älskar NYX PROF. MAKEUP High Definition Finishing Powder - 01 Translucent eller varför inte ett med färg som ger både täckning och mattar ner på samma gång, Ett fint puder är Max Factor Creme Puff 59 GayWhisper?

DSCF2628.JPGTransparent puder passar året om vid alla tillfällen

3. Med dina ögon kan du fånga uppmärksamhet och förmedla den rätta känslan. Därför är det en bra idé att framhäva dina ögon för att förstärka din blick. Ju mer du sminkar ögonen, desto mer intensiv kan din blick uppfattas. Vill du inte ha för mycket smink men ändå framhäva ögonen räcker det med en mascara och kajal eller eyeliner. Varför inte välja en färgad kajalpenna som även förstärken din ögonfärg?

 

kajalpenna.jpgFramhäv dina ögon och dess färg med dem rätta produkterna

Här är några av våra favoritögonprodukter:
Mascaran som ger dig, långa och fylliga fransar 
Lancome Hypnose Doll Eyes Mascara 01 So Black 6,5ml 

Klassisk eyeliner som ger dig en intensiv blick.
NYX PROF. MAKEUP Two Timer Dual Eyeliner - Black

Välj en färgad penna för att framgäva ögats färg. Tex. en bronzig penna för att framhäva blåa ögon. 
NYX PROF. MAKEUP Slide On Pencil Golden Bronze

Tips på färger som framhäver din ögonfärg:
- Blåa ögon – Orange, koppar, eller bronziga toner
- Gröna ögon – Lila, rött och rosa
- Bruna ögon – Grönt, blått och turkost

Tänk kontrastfärger när du vill framhäva din ögonfärg. Har du flera färger i dina ögon, kanske grönt och brunt, vilken färg vill du helst framhäva?

 

rgb.jpgNär du ska framhäva ögonfärgen, tänk kontrastfärger

4. Läppenna är ett magiskt trick du kan ta till när du vill ha det där lilla extra plutet. Du kan fuska lite och måla någon millimeter utanför din läppkontur för att få en förstorande känsla. Har du istället stora läppar och vill få en illusion av mindre läppar gör du tvärtom, målar någon millimeter innanför läppkonturen. Välj en nude färg som matchar din egen läppfärg, Milani Color Statement Lipliner - 03 Nude är väldigt fin. Avsluta gärna med ett stift eller gloss för extra fyllighet. Det finns många fina läppstift och glans, men en favorit som även mjukgör läpparna är theBalm Girls Mai Billsbepaid 4g

nyx_milani.jpgVi har allt för dina läppar

5. Som pricket över i, highlighter. På samma sätt som du vill dämpa ner glanset på vissa partier vill du också lyfta andra ställen. Kindben, näsrygg eller varför inte amorbågen? Framhäv dig själv och de vackra ansikte du har. Highlighter inte bara lyfter och framhäver, det ger dig också en känsla av fräsch och välmående hy. Revlon Highlighting Palette 020 Rose Glow är ett glammigt alternativ. 

revlon.jpgFramhäv ansiktet med en highlighter

Sådär nu är du redo för att göra sociala medier! Tagga gärna glamma.se i dina inlägg, så att vi kan se vad du fått till när du använt dig av våra små tips och trix. 

selfie_girl.jpgSelfie ready!

Våra produktrekommendationer!