Fråga frisören

Önskar du hjälp med att välja ut rätt produkter? Vilken frisyr och hårfärg passar dig bäst? Ställ dina frågor här!

Du kan även ladda upp en selfie för att få skräddarsydd rådgivning för vad som är bäst för dig och ditt hår.

Skicka in en fråga!

Senaste frågorna

Kategorier x
Filtrera på kategori

Varför använder man Olaplex?

Varför använder man Olaplex? Vilken effekt har det på håret och kan jag göra behandlingen själv
Birthe

Olaplex är en proteinbildande produkt som bygger ihop svavelbindningarna i håret. Om man utsätter håret för kemsika behandlingar, eller värmeverktyg så bryts dessa ned naturligt i håret.

Olaplex hjälper då till att stärka håret. Du kan göra en Olaplex behandling på salong. Då gör man en lite mer djupgående variant. Och sen kan du underhålla med Olaplex hemmabehandling Hair pefector No.3 https://goo.gl/rp2ros.

Du kan använda No.3 utan att ha gjort en salongsbehandling och ändå märka stor skillnad om du använder den regelbundet.

olaplexNo3.jpgOlaplex Hairperfector No.3

Vilken värme bör jag ha på min platt/locktång?

Jag känner mig osäker på vilken temperatur jag ska ha på min plattång. Det känns som det inte händer så mycket, men vågar jag höja temperaturen utan att skada håret?

Agnes

maxresdefault.jpgOlika temperatur gäller för ditt eget hår och extensions

Utgå ifrån vad du vill uppnå med din styling. Vill du ha markerade lockar eller superplatt hår och har svårt att få det med svag värme bör du höja värmen och på så sätt minimera antalet gånger håret utsätts för den. Att ha svag värme på sitt värmeverktyg och dra flera gånger är värre än att ha höga grader och bara dra en.

Varför får man gråa hår?

När håret förlorar sitt pigment blir det hårdare och grövre. Det sker genom att hårfolliklarna förlorar sina melanocyter eller för att melaninproduktionen sätts ur spel Detta sker oftast  gradvis, i takt med åldrandet. Ärftlighet spelar även en stor roll om och när detta inträffar. Det är väldigt vanligt att man ser sina första gråa strån redan i 25-års åldern.

Fullt i badrumsskåpet

Mitt badrumsskåp är fullt av produkter som jag inte använder. Jag köper alltid nya produkter hos frisören, behöver jag verkligen så många?

Pernilla

Man bör komma ihåg att håret förändras hela tiden. Produkten som du köpte efter sommaren kanske blev din lifesaver just då när håret var torrt och solblekt. Men några månader senare har håret fått den fukt det behöver, och kanske är i behov av en mer färgbevarande variant. Då bör man byta produkt. Man ska komma ihåg att en flytande produkt kan sparas i ca 1 år utan att bli för gammal. Mitt råd är att hitta en frisör som du kan lita på och bygga förtroende för. Då vet du att du inte köper mer än du behöver bara för att salongen vill sälja sina produkter.

Hur påverkas håret vid graviditet och amning?

Vid graviditet stiger östrogenhalten kraftigt i kroppen. Vissa upplever ett tjockare, glansigare hår och vissa känner precis tvärtom. Håret kan kännas torrt och livlöst. Efter förlossning sjunker östrogenhalten igen och hårsäckarna går in i vilofas, vilket kan leda till ökat håravfall under en period. Det är normalt sett ingenting att oroa sig för. Vissa märker inte någon skillnad alls. Var noga med näringsintaget under amningsperioden då kroppen utsätts för stor påfrestning och kräver mer energi.

Jag har färgat håret hos frisören, men känner att det tappar glansen efter ett tag, vad ska jag göra?

Färgbomben! En räddare i nöden för att bevara glans och tillsätta pigment så att färgen håller sig snygg tills det är dags att går till frisören igen. Färgbomber är inte toningar. Dom är helt fria från väteperoxid och tränger därför inte in i hårfibern, utan lägger sig som en skyddande färgmask utanpå. Det gör att man kan använda dom varje dag om behöver.

har.jpg

Vad är skillnaden mellan salongsprodukter och de man köper i vanliga affärer?

Största skillnaden är vilka aktiva ämnen som finns i produkten och hur hög koncentrationen av dessa ämnen är. Ett salongsschampo har ofta en hög koncentration av aktiva ämnen som ger håret en djupare behandling. En billigare produkt innehåller ofta en stor mängd vatten och mindre aktiva ämnen samt en hel del silikoner och parabener.

Man rekommenderar att håret rensas från sådana schampon i ca 3 veckor innan man gör en färgbehandling då det tyvärr förekommer att det inträffar en kemisk reaktion som kan skada håret om man kombinerar dessa två saker.

Jag tappar mycket hår, vad ska jag göra?

Vi tappar normalt ca 100 hårstrån om dagen. Tappar man fler hårstrån under längre tid, talar man om håravfall. Det finns många orsaker till håravfall, exempelvis sköldkörtelproblem, långvarig stress eller infektioner. Är man orolig bör man söka hjälp hos läkare för att ta reda på bakomliggande orsaker. Värt att veta är att äta zink, selen och B-vitaminer är dokumenterat bra för håret,. Men ha tålamod! Det tar tid för hårstrået att växa och förändras, beroende på hur kroppen mår.

Hur blir jag av med mjäll?

Använd ett rekommenderat mjällschampo, men få först bekräftat att det verkligen rör sig om mjäll. Mjäll kan vara svårt att få bort, men genom behandling brukar besvären kunna minska. Mjäll smittar inte.

Jag har färgat mitt hår från blont till brunt och blev grönsvart, vad ska jag göra?

Jag rekommenderar att man låter en utbildad frisör färga håret då dom besitter kunskap om hur man ska blanda färger/pigment med varandra och hur den kemiska processen i håret fungerar när man utför en behandling. Att få till en snygg blank färg är mer kemi än man tror.

girl-828974_960_720.jpg

Vår frisör

Tina
Certifierad frisör

Tina är Glammas egna expert med över 14 års branscherfarenhet och en bakgrund som utbildad frisör och salongsägare i Göteborg. Med lång erfarenhet av yrket samt ett flertal certifieringar av extensions, hjälper hon dig med dina frågor!

Skicka in en fråga!